Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از لرستان، آیت‌الله سید احمد میرعمادی، نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه خرم‌آباد در برنامه هفتگی تفسیر قرآن‌کریم با محوریت سوره مبارکه «هود» در مسجد علی‌ابن ابیطالب(ع) خرم‌آباد که شامگاه پنج‌شنبه، 19 بهمن از سیمای شبکه افلاک پخش شد، گفت: آیه 35 سوره هود با این مضمون «أَمْ يَقُولُونَ افْتَرَاهُ قُلْ إِنِ افْتَرَيْتُهُ فَعَلَيَّ إِجْرَامِي وَأَنَاْ بَرِيءٌ مِّمَّا تُجْرَمُونَ» داستان طوفان نوح(ع) را بیان می‌کنند که در این طوفان، حضرت نوح(ع) و یاران او نجات پیدا کردند و از قوم نوح کسانی‌که مشرک بودند به هلاکت رسیدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: حضرت نوح(ع) یکی‌از پیامبران الهی است که نام او چهل بار در قرآن آمده است و اولین پیامبر صاحب شریعت است که دارای کتاب بوده و از کسانی بوده که مردم را دعوت به یکتاپرستی و خداپرستی و روز قیامت می‌کرد.

ریشه‌کنی بت‌پرستی؛ فلسفه عمر طولانی حضرت نوح(ع)

آیت‌الله میرعمادی با بیان این‌که حضرت نوح(ع) از آن جهت که عمر طولانی داشته به «شیخ‌الانبیا» معروف بوده است، ادامه داد: حضرت نوح(ع) ۹۵۰ سال عمر تبلیغی داشته است و طی این مدت مردم را دعوت به خداپرستی می‌کرده است اما آن‌چه حائز اهمیت است این است که در زمان حضرت نوح(ع) کفر، شرک، بت‌پرستی و خرافات به اوج خود رسیده بود و شاید فلسفه این‌که حضرت نوح ۹۵۰ سال عمر کرد چون می‌خواست ریشه بت‌پرستی برچیده شود.

ویژگی‌های کشتی و طوفان نوح(ع)

این مفسر قرآن‌کریم در ادامه به داستان کشتی نوح اشاره کرد و گفت: ساخت کشتی نوح ۴۰ سال طول کشیده طول این کشتی ۶۰۰ متر و عرض آن ۳۰۰ متر بوده است، این کشتی 9 طبقه داشته و داخل آن حجره حجره بوده است که در یک طبقه انسان‌ها، در یک طبقه حیوانات، در یک طبقه آذوقه، در یک طبقه وسایل آشپزی و در یک طبقه درختان جا داده شدند و گفته شده که بلندی این کشتی به ۳۰ تا ۴۰ متر می‌رسید.
نماینده ولی‌فقیه در لرستان اضافه کرد: وقتی کشتی آماده شد خدای متعال به حضرت نوح(ع) وحی کرد که حالا آماده باش که عذاب خدا نازل خواهد شد و عذابی که قوم نوح را در گرفت طوفان بود که راجع به آن در 30 جای قرآن صحبت شده است.
آیت‌الله میرعمادی با بیان این‌که داستان نوح(ع) برای ما درس عبرت است، اظهارکرد: درسی که این طوفان و عذاب الهی برای امروز ما دارد این است که هر کسی کفران نعمت کند خدا عذاب را بر او نازل می‌کند و قوم نوح قدر نوح و نعمت‌هایی که خدای متعال به‌واسطه نوح به آنان داده بود را ندانستند و به مال‌اندوزی، ثروت‌اندوزی، زراندوزی و اشرافی‌گری روی آوردند و از بندگی خدا سرباز زدند لذا خداوند عذاب خود را بر آنان نازل کرد.

نماینده ولی‌فقیه در لرستان گفت: وقتی عذاب الهی در زمان نوح نازل شد هر کس هر جا بود مشاهده می‌کرد که آب به شدت از زمین خارج می‌شود.
وی در رابطه با ویژگی‌های طوفان نوح اظهارکرد: در این طوفان آب با شدت، غلظت و فوران از زمین خارج می‌شد کمااینکه این طوفان وقتی آمد آب دشت‌ها و دامنه کوه‌ها را در برگرفت و فقط بالای قله‌های مرتفع پیدا بود و همه چیز ازخانه‌ها گرفته تا درختان روی آب شناور بود.
این مفسر قرآن‌کریم با یادآوری این‌که ارتفاعی که برای آب طوفان نوح ذکر شده بین ۱۵ تا ۴۰ متر است و طوفان نوح در یک منطقه نبود بلکه فراگیر و عالم‌گیر بود و همه عالم و زمین را در برگرفته بود، جنبه منطقه‌ای نداشت و گسترده و عالم‌گیر و فراگیر بود.
وی افزود: غالب مفسران گفته‌اند این عذاب فراگیر بوده است و در طوفان نوح تمام زمین را آب فراگرفته بود فقط تنها جایی‌که در روی زمین زیر آب نرفت زمین کعبه بود کمااینکه در مورد زمان و مکان طوفان نوح در قرآن اشاره‌ای نشده و بعضی از مفسران گفته‌اند این طوفان ۴۰ روز طول کشید و برخی از مورخان نیز گفته‌اند ۱۵۰ روز طول کشیده و برخی نیز گفته‌اند زمان شروع طوفان ماه رجب بوده است.
نماینده ولی‌فقیه در لرستان اضافه کرد: مقدار آبی که در این طوفان بالا آمده از ۱۵ متر تا ۴۰ متر برای آن ذکر شده است و از هر حیوان یک جفت داخل کشتی قرار گرفتند از خاندان حضرت نوح(ع) همه سوار این کشتی شدند به‌جز کسانی که وعده عذاب داده شده بودند مثل همسر نوح و کنعان پسر نوح چراکه شرط سوار شدن بر کشتی ایمان بود.

کشتی نوح کشتی نجات بود

وی با بیان این‌که نسل انسان‌ها از سه پسر نوح است که در کشتی سوار شدند، اظهارکرد: کشتی نوح کشتی نجات بود و خداوند متعال با این‌که عذاب نازل کرد اما نسل انسان و حیوان را قطع نکرد که این‌ها برای ما درس عبرت است.

آیت‌الله میرعمادی با بیان این‌که درسی که از داستان نوح و به هلاکت رسیدن کنعان پسر نوح می‌گیریم این است که پیوندهای مکتبی در روابط خانوادگی باید حاکم شود، گفت: ملاک پیوند خانوادگی ایمان، تقوا و خداپرستی است نه زراندوزی، مال‌اندوزی و ثروت‌اندوزی و این یک درس مهم برای ماست.
وی با بیان این‌که قرآن‌کریم تاریخ را برای عبرت گرفتن ذکر می‌کند و خدا اگر انسان‌ها کفران نعمت کنند آنها را عذاب می‌کند، افزود: انقلاب اسلامی دستاوردهای زیادی داشته است باید قدر این دستاوردها را بدانیم و خدا را شکر کنیم کمااینکه مردم پس از پیروزی در یک انقلاب دو وظیفه مهم دارند اول این‌که نعمت‌هایی که در سایه انقلاب به دست آمده را شکر کنند و دوم این‌که در برابر توطئه‌ها، فتنه‌ها، خطرات و آسیب‌ها مقاومت کنند کمااینکه ملتی می‌تواند انقلاب خود را نگاه دارد که صبور و شاکر باشد.
آیت‌الله میرعمادی گفت: ما باید نسبت به دستاوردهای انقلاب شاکر باشیم و نشانه شکر این نعمت در صحنه بودن است و شرکت در راهپیمایی ۲۲ بهمن شکرگزاری نعمت انقلاب و روز مقاومت و ایستادگی بر اصول انقلاب، ارزش‌ها و دستاوردهای انقلاب است.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۰۹۸۷۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشگاهها در اجرای برنامه‌ها سند دانشگاه اسلامی را ملاک قرار دهند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجت‌الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی صبح امروز در مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع) حاضر شد.

حجت‌الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه، با تأکید بر ظرفیت اندیشه‌ورزانه دانشگاه امام صادق (ع) اظهار کرد: امسال شورای عالی انقلاب فرهنگی وارد چهلمین سال تشکیل خود می‌شود و در این دوران دبیران متعددی داشته و این شورا کارهای بزرگی را انجام داده است.

وی افزود: در حوزه علم و فناوری اسناد خوبی مصوب شده است. کار قرارگاهی و راهبردی در حوزه علم و فناوری تا حد زیادی موفق بوده است در این مسیر فقط سندبسندگی مدّنظر نبوده است بلکه مثلاً نقشه جامع علمی کشور را هدایت کرده است. سند هوا فضا، سند گیاهان دارویی و اسناد دیگر علم و فناوری از اقدامات خوب شورای عالی انقلاب فرهنگی در حوزه علم و فناوری بوده است.

وی ادامه داد: در حوزه فرهنگ نیز اسناد خوبی از جمله نقشه مهندسی فرهنگی و سند دانشگاه اسلامی نوشته شده است و برش‌های استانی نقشه مهندسی فرهنگی تدوین شده است، در گذشته برش‌های استانی پروژه‌محور نبودند بلکه راهبردهای کلی را مطرح کرده بودند، به همین خاطر در دوره جدید این برش‌های استانی تکمیل‌تر شد و به زودی برش‌های استانی در همه استان‌ها تدوین خواهد شد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه این شورا با چند کاستی مواجه است که نخبگان می‌توانند در برطرف کردن آنها به شورا یاری رسانند، گفت: انتظار مهم مقام معظم رهبری از شورای عالی انقلاب فرهنگی، قرارگاهی شدن آن است، این قرارگاه باید توانمند شود تا بتواند بازسازی انقلابی ساختار فرهنگی را محقق کند.

استاد خسروپناه با طرح این سوال که قرارگاه یعنی چه؟ بیان کرد: جلسات متعددی با کسانی که تجربه کار قرارگاهی داشتند برگزار شد، هم‌اکنون می‌توانیم اعلام کنیم که الگوی کار قرارگاهی استخراج شده و به زودی به صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه می‌شود.

به زودی سیاست‌های کلان فرهنگی بر مبنای منظومه فکری مقام معظم رهبری تدوین می شود

وی با تأکید بر اینکه برای تدوین اسناد باید نظریه‌های مربوطه استخراج و مشخص شود، گفت: اساتید دانشگاه‌ها می‌توانند در این زمینه به شورای عالی انقلاب فرهنگی یاری برسانند. همچنین با هماهنگی که با مجمع تشخیص مصلحت نظام صورت گرفته به زودی سیاست‌های کلان فرهنگی بر مبنای منظومه فکری مقام معظم رهبری تدوین خواهد شد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی نبود الگوی حکمرانی در حوزه‌های مختلف را یکی از نقصیه‌های دیگر خواند و ادامه داد: اساتید دانشگاه‌ها می‌توانند در این زمینه به شورای عالی انقلاب فرهنگی کمک کنند.

استاد خسروپناه بیان کرد: همچنین اساتید دانشگاه‌ها می‌توانند در استخراج منظومه فکری مقام معظم رهبری برای تدوین اسناد به شورای عالی انقلاب فرهنگی کمک کنند.

وی با تأکید بر توجه به حلقه‌های میانی گفت: ظرفیت‌های خوبی در حوزه‌های مختلف وجود دارد که باید زمینه ارتباط این افراد با شورای عالی انقلاب فرهنگی فراهم شود. همچنین باید برای چالش‌ها چاره‌اندیشی شود تا الگوی مناسبی برای مواجهه با آنها تعیین شود.

حجت‌الاسلام و المسلمین خسروپناه همچنین به نظارت هوشمند نیاز داریم که در الگوی حکمرانی تعریف شود، دانشگاه‌ها نیز برای برنامه‌های خود باید سند اسلامی شدن ملاک عمل قرار دهند و براساس آن عمل کنند.

کد خبر 6092267

دیگر خبرها

  • آثار شهید مطهری عقل را تسلیم و دل را راضی می‌کند
  • ۲۳۳ پایان‌نامه مرتبط با کنگره اندیشه‌های قرآنی آیت الله خامنه‌ای در حال تدوین است
  • پیاده روی خانوادگی در شهمیرزاد
  • عبرت‌های بابک برای اکبرها
  • وقتی مصاف حق و باطل ملاک تنفر و محبوبیت در جهان می‌شود
  • طوفان الاقصی| حمله ارتش یمن به دو ناوشکن آمریکایی و یک کشتی اسرائیلی 
  • جشن خانوادگی «خداقوت کارگر» در مشهد
  • ۳۰ معلم نمونه استان سمنان تقدیر می‌شوند
  • دانشگاه‌ها در اجرای برنامه‌ها سند دانشگاه اسلامی را ملاک قرار دهند
  • دانشگاهها در اجرای برنامه‌ها سند دانشگاه اسلامی را ملاک قرار دهند